Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола даде пресконференция преди утрешния 1/8-финален сблъсък-реванш с Ювентус в Шампионската лига, на която изрази своето възхищение към "бианконерите".

"Обичам професията си, но мразя ситуацията, в която трябва да кажа на даден футболист, че няма да играе. Изпитвам голям респект към играчите си. Трудно е, особено ако заслужават да играят. В Байерн всички са големи професионалисти и всеки заслужава да играе. Мислил съм много по темата, но не намерих решение", започна Гуардиола.

"Всичките ми играчи са на линия за мача и ние се намираме в по-добра позиция от миналата година по отношение на контузиите. Най-добрата рецепта би била да играем добре. Нямам представа какво планува Ювентус. Зная само това, че те могат и по двата начина - да се защитават с десет души и да разиграват. Уважавам тези дефанзивни умения. Не ми харесва, когато противникът се защитава, но го уважавам. Но Юве може и атакува, да задържа топката. Антонио Конте направи този отбор още по-офанзивен."

"Няма нужда да говорим за качествата на Буфон като вратар. Много го уважавам. На терена печелиш като част от отбора, но аз му се възхищавам колко дълго време той показва силен характер. Надявам се кариерата му да продължи колкото се може по-дълго време. За мен е чест да се противопоставям с такива велики спортисти. Но се надявам утре да вкараме колкото се може повече голове."

"Мач от Шампионската лига никога не ме е притеснявал, защото за мен е привилегия да бъда тук и да изживея случващото се отблизо. Не може да гледаме резултата още от първите минути. Трябва да използваме силните си страни и навярно да се възползваме от техните слабости. Ювентус не допусна гол в последните си мачове за първенство, но ние ще се опитаме отново да им вкараме."

"Артуро Видал игра много добре срещу Дармщадт, Юве и в Дортмунд. Със своя опит той е много важен за нас. В първите месеци му беше трудно, защото трябваше да се опознаем. Но сега ситуацията е много по-добра, защото се познаваме по-добре."

"Персоналните проблеми на Юве? Те си остават Юве, все толкова силен отбор. Познавам италианския манталитет и благодарение на него отборите от Италия са спечелили хиляди титли. Ювентус си остава също толкова силен, без значение дали с Маркизио или без него."

"Не зная дали Робен ще играе, надявам се. Зная какво ще се случи, ако не спечелим Шампионската лига. Трябва да живея с това напрежение. Продължаваме напред, винаги е така. Нещата не са се променили през последните 40 години - ако печелим, всички сме доволни. Ако не печелим, не сме доволни."

"2:2 от първия мач е добър резултата и за двата отбора. Резултатът е такъв. Искаше ми се да бяхме спечелили с 5:0, но не успяхме", завърши Гуардиола.