Новият треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти изненада всички на днешната пресконференция на отбора, изразявайки своето нежелание за привличането на нови попълнения.

Баварците взеха само двама нови в края на миналия сезон - Матс Хумелс от Борусия Дортмунд и Ренато Санчес от Бенфика. Утре вечер ще бъде премиерата на Анчелоти на стадион "Алианц Арена", в проверка срещу Манчестър Сити на досегашния треньор на мюнхенци - Пеп Гуардиола.

"Все още не съм говорил с Гуардиола, но утре с него ще се срещнем. Едва ли ще говорим за отбора. Познавам своя тим много добре, нямам нужда от съвети. С Пеп се намираме в добри отношения. И двамата сме треньори и знаем колко трудна е нашата професия", сподели Татко Карло.

"Гуардиола свърши невероятна работа в Байерн през трите години, в които беше тук. Пожелавам както на него, така и на отбора му всичко най-добро през новия сезон. Всяка контрола е важна за нас, но утре е особено важно, защото ще бъде първият ни домакински мач за новия сезон."

"Нашият състав е много добър. На всички позиции сме добре подсигурени. Нямаме нужда от нови футболисти за следващия сезон. Не се радвам от факта, че Ариен Робен ще отсъства 6 седмици заради контузия, но се надявам, че той ще е готов за старта на кампанията. Очаквам Дъглас Коста да се завърне след около двайсетина дни."

"Няма нищо ново около Марио Гьотце, той си остава футболист на Байерн Мюнхен. Ако на 5-и август той се върне при нас след ваканцията си, тогава ще се отнасяме с него като играч на клуба. Марио е фантастичен футболист, той свърши добра работа в Байерн."

"Ние имаме много добри и млади футболисти в школата. В тези дни те имат възможността да покажат какво могат и да играят при нас, трупайки опит. Утрешният мач е една възможност за нас да се подготвим добре за новия сезон. Ние ще искаме да победим, но това важи и за Сити. Но резултатът няма да има голямо значение, ние искаме да покажем добра игра."

"Американското турне няма да бъде тежко, то е добре дошло за нас. Така играчите ще натрупат практика. Важно е да играем срещу силни противници. За мен ще бъде нещо специално да излезем срещу Реал Мадрид и Милан, все пак аз си оставам фен на росонерите", завърши своя коментар Карлето.