Завръщането на Марио Гьотце в Борусия Дортмунд е все по-близо, след като Байерн Мюнхен се съгласил да продаде техничаря за 23 милиона евро, пише вестник "Зюддойче Цайтунг".

Наскоро изпълнителният директор на рурци Ханс-Йоахим Вацке опроверга информацията на водещите германски медии и заяви, че клубът не се е разбирал нито с Гьотце, нито с Байерн.

Авторитетното издание обаче твърди, че най-силните германски отбори вече са си стиснали ръцете и сделката зависи само от малки детайли. 

Интересното е, че в случая германският шампион прави компромис с цената, за която продава Гьотце. Героят от финала на Мондиал 2014 тръгна за големия футбол именно то Дортмунд, но през 2013 година реши да премине в Байерн.

В материала се казва, че Гьотце се е съгласил на доста по-ниска заплата, за да се завърне на стадион "Сигнал Идуна Парк". Той ще прибира по 8 милиона евро на сезон, колкото получава и звездата Марко Ройс.

В Мюнхен Марио беше един от най-добре платените играчи в Германия и се радваше на годишно възнаграждение от 12 милиона евро.