Борусия Дортмунд загуби трима основни футболисти през лятото (Матс Хумелс, Илкай Гюндоган и Хенрих Мхитарян), но според мнозина специалисти тимът е още по-силен и непредсказуем от миналия сезон.

Телевизия Sport1 обърна внимание на вероятния титулярен състав на "жълто-черните", разкривайки и резервите, на които ще разчита треньорът Томас Тухел.

Сред титулярите са поставени Марио Гьотце и Андре Шюрле, които почти сигурно ще станат играчи на германския вицешампион. Йомер Топрак навярно ще си остане в Байер Леверкузен, но той е предпочетен пред бранителя на Борусия Сократис.

Прави впечатление невероятната нападателна мощ на рурци. На върха на атаката е головата машина Пиер-Емерик Обамеянг, а зад него от всички посоки "летят" подкрепленията Марко Ройс, Гьотце и Шюрле, които са съотборници в националния отбор на Германия.

Дефанзивни полузащитници са взетия черноработник от Байерн Себастиан Роде и един от най-добрите млади играчи в Европа през миналия сезон Юлиан Вайгъл.

В защита се очаква да действат Марк Бартра, Топрак (Или Скоратис), Рафаел Герейро (или Марсел Шмелцер) и Лукаш Пишчек (или Ерик Дурм).

На вратата със сигурност ще бъде Роман. През миналия сезон Тухел избираше Бюрки за мачовете в Бундеслигата, докато адашът на швейцареца Вайденфелер пазеше за купите.

Не по-малко силна изглежда офанзивната мощ на Борусия и когато говорим за резервите. Осман Дембеле беше желан от Барселона, Байерн и повечето английски колоси. Шинджи Кагава напипва ритъма си, а Адриан Рамос е доказала голмайсторските си умения.

Другите нови Микел Мерино и Емре Мор са сочени като чудесни инвестиции за бъдещето, а Нури Шахин и Гонсало Кастро са резерви с уменията на твърди титуляри, отбелязват в Германия.

                  Защитата на кой отбор иска да се пробва срещу това нападение?

                 А това са алтернативите на Тухел. Никак не са зле, нали?