Живата легенда на Байерн Мюнхен Ули Хьонес ще се кандидатира отново за президентския пост в клуба на сърцето си. Новината бе съобщена на официалната страница на баварците в интернет.

Изборите за президент ще бъдат през ноември тази година, когато е годишното събрание на най-успешния германски клуб.

Настоящият президент Карл Хопфнер вече се е разбрал с Хьонес, че няма да кара нов мандат. Финансовият експерт зае поста след като 64-годишният Ули влезе в затвора за укриване на данъци, правейки жест към него и клуба.

В Байерн всички са щастливи, че бившият европейски и световен шампион има желание да седне на трона си, както се изразяват германските медии.

Именно Хьонес превръща Байерн в един от хегемоните на европейския и световен футбол, изграждайки модерна структура на управление още от 80-те години на миналия век.

Хьонес започна своя първи президентски мандат през ноември 2009 година, като преди това беше спортен директор в продължение на три десетилетия. Почти сигурно е, че на изборите тази есен няма да има друг кандидат за поста.

В рамките на няколко дни Хьонес получи мощна подкрепа и беше агитиран да се пусне на изборите. В негова подкрепа се изказаха силни фигури в Байерн като Хопфнер, капитанът Филип Лам, изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге, почетният президент и посланик на клуба Франц Бекенбауер, босът на акционера "Адидас"Херберт Хайнер, босът на акционера Audi Руперт Щадлер и други.

На 13-и март 2014 година Хьонес беше осъден на 3.5 години затвор заради укриване на данъци в размер на 43 милиона евро (в сумата се включват лихвите и глобите). След точно 637 дни зад решетките Ули излезе на свобода, а още през февруари миналата година работеше в академията на Байерн.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fposts%2F1150529628351443&width=500" width="500" height="486" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>