Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам има богат опит зад гърба си, който включва осем титли в Бундеслигата, триумф в Шампионската лига и световната титла с Германия на Мондиал 2014.

Въпреки това дори 32-годишният халф-бек е бил притеснен преди първото занимание под ръководството на новия треньор Карло Анчелоти, който замени на поста Пеп Гуардиола.

"Напълно откровен съм - бях нервен преди първата тренировка. Вълнението беше голямо. Имал съм много големи треньори в моята кариера, но усещането може да се сравни като в училище, когато се запознаваш с новия учител по време на първия учебен ден", започна асът на баварците.

"Ученикът няма представа какво го очаква, какво ще се случи, какъв характер стои срещу него. С треньорите е същото - не знаеш как новият наставник се отнася с играчите. Питаш се какво ще се промени, каква ще бъде първата тренировка?"

"Промяната при мен настъпи с позицията ми на терена. Тя отговоря повече на ролята, която имах в началото на кариерата си. Ще играя предимно по фланга и ще правя много центрирания."

"През миналия сезон Пеп Гуардиола не ни е карал да правим неща, които не искаме. И при него ни беше позволена креативността. Ние се научихме много добре на ред в играта си и още извличаме ползите от това", добави Лам пред списание "Шпорт Билд".