Живата легенда на Байерн Мюнхен Ули Хьонес още не се е завърнал на президентския стол на клуба, а противниците на баварците вече треперят.

Треперят, защото са наясно, че начело с Ули в най-успешния баварски клуб има ред, спокойствие и дисциплина. И много хъс, идващ от "Бащата", както го наричат повечето футболисти.

"Смятам, че Карл-Хайнц Румениге и аз ще направим Байерн още по-силен. Мога да си представя, че Кале ще отговаря предимно за парите, а аз - за сърцето на клуба", отсече Ули, цитиран от вестник "Тагесцайтунг".

Всеизвестна е историята от 80-те години на миналия век, когато Хьонес чука от врата на врата, за да осигури бюджета на затъналия тогава Байерн. Няма да е преувеличено ако кажем, че Хьонес собственоръчно изгражда настоящата баварска футболна империя. Поемайки почти сам целия риск в трудните времена.

Специалистите в Германия са убедени, че своеволията на Пеп Гуардиола и скандала с легендарния бивш лекар на клуба Мюлер-Волфарт нямаше да се състоят, ако Хьонес не излежаваше присъда за укриване на данъци. 

Завръщането на Хьонес на президентския стол ще стане официално на 15-и ноември, когато ще се проведе годишното събрание на единствения клуб в света, който работи на печалба над 20 поредни години. Без да разчита на "тъмно" финансиране от арабски, американски, руски или други милиардери.