Сериозни притеснения в Мюнхен предизвика новината, че универсалният футболист на Байерн Джошуа Кимих ходи усилено на уроци по испански език.

21-годишният полузащитник се намира във фантастична форма и в рамките на 9 дни вкара дебютните си голове в националния отбор, Бундеслигата и Шампионската лига, като дори мушна две попадения при успеха с 5:0 над Ростов.

Защо обаче талантът си е наел частен учител, който да го направи отличник и по испански език? Дали причината не се крие в доскорошния му треньор Пеп Гуардиола, който го иска в Манчестър Сити? Или испанските грандове Реал Мадрид и Барселона чукат на вратата?

Вестник "Билд" все пак успокои феновете и шефовете на баварския колос. Става дума за рядко срещано сред професионалните футболисти хоби, а Джошуа очевидно се оказва интелигентен не само на терена.

Кимих има още две хобита - да готви и да играе тенис. На корта обаче "Джош" има какво да учи, защото преди европейското първенство във Франция беше разбит от съотборника си Мануел Нойер с 0:6, 1:6, 0:6.

Все пак новината за извънработните занимания на Кимих подсилиха слуховете, че той се подготвя за трансфер в чужбина на по-късен етап от кариерата си.