Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге е на мнение, че Борусия Дортмунд си остава преследвач №1 на шампионите, макар да се намира на пета позиция в таблицата.

"Дортмунд все още е нашият най-голям противник, макар клубове като Хофенхайм и Лайпциг да се намират пред тях в класирането. По отношение на качеството на отборите и потенциала на клубовете, Борусия Дортмунд е нашият основен конкурент", обясни Румениге пред телевизия "Скай".

Ледовете по оста Мюнхен - Дортмунд изглеждат стопени и двата клуба се намират в добри отношения след скандалите отпреди години. 

"Междувременно летят стрелите на Амур. С Ханс-Йоахим Вацке се разбираме много добре и ние гледаме сериозно един на друг. През лятото осъществихме три трансфера между двата клуба. Начинът, по който преговаряхме, беше от голяма полза."

"За медиите със сигурност преди е било забавно, но не и за футбола. Разбирам Вацке, който не беше доволен от начина, по който се разви ситуацията с Марио Гьотце през 2013 година, точно преди финала между нас в Шампионската лига. Получих покана от господин Вацке за обяд преди мача в събота и ще я уважим", добави Кале.