Байерн Мюнхен разби РазенБалшпорт Лайпциг с 3:0 в дербито на 16-ия кръг в германската Бундеслига, играно на стадион "Алианц Арена". 

Шампионите изиграха много силно първо полувреме, в края на което се оттеглиха с три гола аванс, дело на Тиаго Алкантара, Чаби Алонсо и Роберт Левандовски от дузпа. Преди това полякът и Дъглас Коста бяха нацелили и по една греда.

Ключовият момент настъпи в 30-ата минута, когато най-добрият подавач в Бундеслигата до момента Емил Форсберг (8 асистенции) срита Филип Лам отзад и получи директен червен картон.

През второто полувреме момчетата на Карло Анчелоти се смилиха над своя достоен противник и видимо намалиха оборотите. В 87-ата минута Байерн уцели трета греда чрез Рибери.

Така първенецът на Германия ще зимува на върха с 39 точки в своя актив, докато Лайпциг остава втори с 36 пункта.


Двубоят започна с бърза контраатака и чиста голова възможност за абсолютния новак в Бундеслигата! Тимо Вернер нахлу отдясно и отправи прострелно центриране в малкото наказателно поле, но там Полсен се размина с топката и от възможността да отбележи попадение! Байерн отговори бързо, но отскубналият се сам срещу вратаря Ариен Робен беше отказан с маркирана засада.

Дъглас Коста навлезе в типичния си стил в наказателното поле отляво след страхотен финт и отправи прострелно центриране, което накара Гулаши да отбива. В последния момент бранител успя да изчисти и да предотврати добавка.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато поредната опасна атака на Байерн доведе да откриването на резултата. Робен пусна вдясно за Филип Лам, който центрира за Левандовски и ударът от движение на поляка срещна дясната греда, но Тиаго Алкантара направи добавка на празна врата!


Thiago Alcantara  Goal HD - Bayern Munich 1-0... by maudiid12

Малко след това един от най-добрите на терена Дъглас Коста можеше да удвои, но разтресе левия страничен стълб с мощна тупалка! При една от редките акции на гостите Нойер улови спокойно удар на Деме.

В 25-ата минута Байерн напълно заслужено вкара ново попадение. Свирепата преса на домакините позволи на Роберт Левандовски да отнеме, да чукне вдясно за Тиаго и испанецът пусна за нахлулия на скорост Чаби Алонсо. Испанският ветеран отправи сравнително слаб, но много точен удар по земя, за да постигне третия си гол за сезона.


Xabi Alonso Goal HD - Bayern Munich 2-0 RB... by Foot_Videos

"Биковете" можеха да намалят малко след това, но Нойер спаси удар на Орбан. Преди да измине половин час игра подавач №1 в Бундеслигата този сезон Емил Форсберг подсече отскубналия се напред Филип Лам и играчите на Байерн скочиха в търсене на обяснение. Реферът първо реши да покаже жълт картон, но след като се консултира с помощните си, показа директен червен картон на шведа.

Малко преди почивката Роберт Левандовски стреля встрани от целта, но в последната минута на първата част реализира отсъдената дузпа за нарушение на Гулаши срещу Дъглас Коста.


Robert Lewandowsk Goal HD - Bayern Munich 3-0... by denysenathan

В началото на второто полувреме Левандовски беше блокиран отблизо от Гулаши, а след това Дъглас Коста шутира неточно.

В средата на второто полувреме Байерн отново вдигна оборотите, след като намали темпото срещу грохналия противник. Левандовски излезе срещу вратаря и го прехвърли, но топката излезе в корнер след лек рикошет. Последва точен удар на Тиаго, но Гулаши внимаваше.

Към края Байерн се активизира и в 86-ата минута Дъглас Коста стреля опасно от фаул, но Гулаши спаси по чудесен начин. Още при следващата акция на домакините Франк Рибери финтира бранител и би мощно с левачката, но в напречната греда! Последваха пропуски на Левандовски и Бернат. Минута преди края Хумелс стреля в ръцете на вратаря.

 

Байерн Мюнхен - РазенБалшпорт Лайпциг 3:0

1:0 Тиаго Алкантара - 17'
2:0 Чаби Алонсо - 25'
3:0 Роберт Левандовски - 45', дузпа

 

Червен картон (директен): Форсберг (Лайпциг) - 30'

 

Байерн Мюнхен: Нойер, Мартинес, Хумелс, Алаба (Бернат - 67'), Лам, Алонсо, Видал (Кимих - 75'), Тиаго, Коста, Робен (Рибери - 46'), Левандовски

РБ Лайпциг: Гулаши, Олбан, Илзанкер, Бернардо, Халстенбергер, Деме, Кейта (Кайзер- 46'), Забитцер (Бърк - 82'), Форсберг, Полсен, Вернер (Зелке - 59')