Треньорът на РазенБалшпорт Лайпциг Ралф Хазенхютъл призна пълното превъзходство на Байерн Мюнхен в снощното дерби на Бундеслигата, завършило 3:0 за шампионите.

"Байерн спечели напълно заслужено с такава разлика, това беше лекция за нас. Играхме срещу най-добрия отбор. Поздравявам ги, защото показаха игра от най-висока класа. Въпреки това съм горд от това, което показахме до този момент през сезона", каза австриецът.

"Като отбор не стояхме добре на терена снощи. Не всички наши играчи бяха в оптимално състояние и това го отчитам като своя грешка. Нашата система действа тогава, когато всички действат в синхрон. А в дефанзивен план това не ни се получи. И когато имаш противник като Байерн, който играе сериозно, за нас е трудно да се защитаваме."

"Емил Форсберг е наясно, че не направи услуга на отбора с червения картон. Сега навярно ще отсъства два мача и за нас не е добре. Разбира се, че той се извини на колектива. Но всички допуснахме грешки и затова не трябва да го обвиняваме", допълни специалистът.