Германският шампион Байерн Мюнхен е много близо до привличането на двама футболисти от Хофенхайм, твърди списание "Кикер". Става дума за полузащитника Себастиан Руди и бранителя Никлас Зюле.

За интереса на баварците към дуото на "милионерите" се заговори в края на миналата година и съвсем скоро се очаква те да подпишат дългосрочни договори.

21-годишният Зюле ще парафира за пет сезона, а 26-годишният Руди - за три. Те ще доиграят кампанията в Хофенхайм и от лятото ще преминат на стадион "Алианц Арена".

По всяка вероятност централният бранител Зюле ще излезе около 20 милиона евро на Байерн, докато халф-бекът Руди ще бъде взет без пари, защото става свободен агент.

Руди и Зюле са сред най-добрите играчи на Хофенхайм през сезона и имат голяма заслуга за невероятното постижение на тима. 

Момчетата на Юлиан Нагелсман са единственият германски отбор, който не загуби мач в Бундеслигата през есенния полусезон. Сред отборите в петте водещи първенства в Европа това успя да стори още само европейският първенец Реал Мадрид.