Английският Тотнъм иска да отмъкне техническия директор на Байерн Мюнхен Михаел Решке и да го представи за свой спортен директор, твърди вестник "Билд".

59-годишният Решке минава за "Мозъка" на баварския колос. Рядко говори пред медиите, но е ненадминат в откриването на млади таланти и успешно приключване на преговори.

Именно той беше с водеща роля за привличането на Кингсли Коман, Дъглас Коста, Ренато Санчес и Джошуа Кимих. Както и на пристигащите от Хофенхайм през лятото - Себастиан Руди и Никлас Зюле.

Интересното е, че босовете на Тотнъм не търсят Решке за първи път. Те го сториха и през 2014 година. Той със сигурност няма да напусне и сега, защото през лятото Байерн разширява академията си с нов модерен спортен комплекс, а специалистът е дълбока свързан с школата.

Откривател на Решке е бившият шеф на Байер Леверкузен Райнер Калмунд, който го забелязва младия учител на детски отбор в Кьолн и го взима при "аспирините". Михаел работи за Байер 35 години и има заслуга за привличането на играчи като Димитър Бербатов, Щефан Кислинг, Бернд Лено, Рене Адлер и Андре Шюрле. Както и на Артуро Видал, с когото сега са отново в един отбор.