Барселона възнамерява да си върне полузащитника Тиаго Алкантара, който подписа с Байерн Мюнхен през лятото на 2013 година.

Техничарят беше взет на стадион "Алианц Арена" от ментора си Пеп Гуардиола, който пусна прословутата фраза "Тиаго или нищо", когато беше запитан кой футболист би искал в Байерн преди първия си сезон в Германия.

Според Cadena SER спортният директор на Барса Роберто Фернандес е гледал на живо мача между Арсенал и Байерн Мюнхен (1:5), оставайки за пореден път очарован от играта на Тиаго.

В Барса смятат, че испанецът е точният човек за средата на терена, където Барса изпитва видимо трудности през този сезон. На "Ноу Камп" се надяват да съберат двамата братя Алкантара от лятото.

Каталунците изпуснаха Тиаго по доста глупав начин, въпреки договор за още 2 години с халфа. В клаузата за откупуване беше заложена сумата от 18 милиона евро, ако футболистът не е играл в 60% от мачовете на отбора.

Точно такъв беше случаят през сезон 2012/13 и един от най-големите таланти от Ла Масия избяга в посока Мюнхен. Сега по-големият брат Алкантара има договор до 2019 година с баварците, които нямат намерение да го продават.