Четири европейски колоса имат реален интерес към универсалния футболист на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих, гръмна списание "Кикер".

Германският национал започна сезона по феноменален начин и в рамките на 10 дни вкара дебютни голове в Бундеслигата, Шампионската лига и националния отбор.

Той дори в момента има повече попадения от Томас Мюлер, но формата му спадне и треньорът Карло Анчелоти заби 22-годишния талант на пейката.

Дефанзивният халф е сочен за наследник на спиращия с футбола Филип Лам в дясната зона на защитата от лятото, но апетитна оферта от чужбина може да го накара да обмисли бъдещето си.

В материала се казва, че Кимих е имал конкретни предложения от Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, а Барселона и Реал Мадрид били готови да наддават за подписа му.

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола познава отлично качествата на Кимих и именно той го наложи в Байерн. Испанецът често наричаше играча "мой син".

Към момента изглежда, че Байерн няма да одобри нито една оферта за своя футболист, който ще има доста повече възможности за изява от лятото и заради отказването в края на сезона на още един лидер в отбора - Чаби Алонсо.