В Байерн Мюнхен могат да си отдъхнат поне временно, мислейки за близкото бъдеще. Както е известно, баварският колос изживява истинска криза в защитата си, която се появи от неделя насам.

Матс Хумелс и Джером Боатенг се контузиха, а Хави Мартинес беше изгонен в мача с Реал Мадрид. Така за реванша във вторник шампионите са на път да излязат без нито един централен защитник.

В плановете си за следващия сезон обаче мюнхенци трябва да бъдат спокойни, защото техният нов играч Никлас Зюле има впечатляващи показатели този сезон.

Исполинът на Хофенхайм е №2 в цялата Бундеслига по спечелени единоборства с 66.3%. Пред него е само защитникът на Борусия Мьонхенгладбах Андреас Кристинсен с 68.8%.

Трети е Сократис (Борусия Дортмунд, 66%), а Байерн има двама бранители в Топ 10 - петият Матс Хумелс с 65.7% и Хави Мартинес (девети, с 63.5%).

Интересното е, че в лицето на Зюле Байерн има и играч, който може да изнася топката и да подава прецизно. При победата на Хофе с 1:0 над Байер Леверкузен Зюле постигна 97% точни пасове, което е абсолютен рекорд в историята на Бундеслигата!