Байерн Мюнхен - Дармщадт, среща от 32-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке
Защитници: Хумелс, Боатенг, Алаба, Лам, Рафиня, Бернат
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Рибери, Робен, Видал, Кимих, Коста, Ренато
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Нойер, Коман
Извън групата (болен): Мартинес

 

Прогноза на Gol.bg:

В мач без абсолютно никакво значение пресният шампион Байерн посреща последния в таблицата Дармщадт, който е изпаднал на 99.99%. Микроскопичните шансове на гостите за спасение минават през задължителна победа не само в Мюнхен, но и в оставащите мачове до края на сезона и благоприятно развитие на останалите мачове.

"Лилиите" заиграха освободено и в последните три кръга записаха три сензационни победи за първи път в историята си, като до 28-ия кръг те имаха общо четири успеха. В същото време баварският колос се разгневи и си го изкара на Волфсбург за отпаданията в Шампионската лига и за Купата на Германия.

Едно срещу друго се изправят най-силното и най-слабото нападение в първенството. Гостуващият тим е отбелязал общо 26 попадения, като само Роберт Левандовски има повече - 28. Във въпросните три последни кръга обаче мюнхенци допуснаха две равенства и очевидно ще доиграят кампанията без голямо настроение.

Байерн е допуснал само една грешна стъпка срещу този противник от седем мача в Бундеслигата. Това се случва през ноември 1978 година в Мюнхен при равенството 1:1. "Лилиите" разчитат за ново чудо заради факта, че в последните четири кръга бележат поне по две попадения. Това им се случва за първи път в германския елит.

Друг интересен момент е, че при всяко едно свое гостуване в Мюнхен гостите са успявали да отбележат поне един гол. Смятаме, че заради проблемите в дефанзивен план на шампионите тази тенденция може да се запази.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - Дармщадт 4:1