В лагера на германския шампион Байерн Мюнхен всичко върви с главата надолу. Тимът записа пет поражения в шестте си летни контроли и след загубата с 0:2 от Наполи днес беше освиркан от собствените си фенове на стадион "Алианц Арена".

За капак баварците загубиха важни футболисти след поражението с 0:3 от Ливърпул за Ауди Къп вчера, когато принудително бяха заменени Тиаго Алкантара, Хамес Родригес и Давид Алаба.

Направените днес прегледи показаха, че колумбиецът има мускулна контузия в дясното бедро и по думи на клуба ще отсъства "няколко седмици". Така Хамес пропуска старта на сезона. Според авторитетния вестник "Тагесцайтунг" е възможно лечението да продължи два месеца.

Тиаго Алкантара пък получи болки в коремен мускул и със сигурност пропуска мача за Суперкупата на Германия срещу Борусия Дортмунд в събота. Добрата новина е, че Давид Алаба трябва да поднови тренировки в четвъртък.

Така за старта на сезона Байерн ще бъде не само без Хамес, но и без Хуан Бернат, който разкъса връзки в глезена по време на азиатското турне. Не е ясно дали най-добрият вратар на планетата за последните пет години Мануел Нойер ще бъде готов за мача с Байер Леверкузен на 18-и август.