Техническият директор на Байерн Мюнхен Михаел Решке изненадващо напусна по собствено желание в посока Щутгарт. Новината беше обявена на официалния сайт на германския шампион.

59-годишният Решке минаваше за "Мозъка" на баварския колос от юли 2014 година досега. Рядко говори пред медиите, но е ненадминат в откриването на млади таланти и успешно приключване на преговори.

Именно той беше с водеща роля за привличането на Кингсли Коман, Дъглас Коста, Ренато Санчес, Джошуа Кимих, Себастиан Руди и Никлас Зюле. Договорът на Решке беше до 2018 година, но клубът го анулира по негово желание.

"Не искахме да пречим на Михаел Решке да стане спортен директор на Щутгарт. Искам да му благодаря от името на клуба за изключителната работа, която той свърши през последните три години при нас. Със своите познания и професионализъм той даде своята заслуга за успехите на клуба. Пожелаваме му всичко най-добро занапред", коментира изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

Самият Решке заяви: "Бях мотивиран от отворената комуникация и доверието в работата с Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. Натрупах ценен опит и искам да им благодаря. Винаги съм се чувства добре в Байерн и имах фантастична съвместна работа с Пеп Гуардиола, Карло Анчелоти и играчите. Жалко, че няма да работя с новия спортен директор Хасан Салихамиджич, защото го ценя много. Но в живота се появяват възможности, които трябва да сграбчим и предизвикателства, които човек трябва да си постави. За мен възможността да стана спортен директор на Щутгарт е голям шанс".