Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес отново взе думата по отношение на бомбастичните трансферни суми, които се плащат през последните години.

Миналото лято Манчестър Юнайтед строши рекорда, купувайки Пол Погба от Ювентус за 105 милиона евро, но ПСЖ пренаписа историята, привличайки Неймар от Барселона срещу космическите 222 милиона евро.

И докато Барса прилапа Осман Дембеле от Борусия Дортмунд за близо 150 милиона евро с бонусите, то рекордът на Байерн е 41.5 милиона евро, платени на Олимпик Лион за Корентен Толисо.

"Не искам да плащам 100 милиона евро за нито един играч, дори да ги имах. Това са пари на вятъра. Такъв въпрос не стои на дневен ред при нас. Няма футболист на този свят, който да струва 100 милиона евро", заяви Хьонес пред "Шпорт Билд".

"В момента ситуацията е една безкрайна игра, в която играчите печелят. Нямам представа какво ще се случи занапред. Но вече сме достигнали една точка, в която трябва да внимаваме. Защото ще дойде момент, в който на зрителите ще им писне. Време е сумите да се върнат в реалността."

"С Карл-Хайнц Румениге обсъждахме всъщност колко класа имаме в нашия състав. Ако бяхме осъществили един трансфер на Дракслер например, щяхме да се питаме какво става с Томас Мюлер при идването на Хамес..."

"Без съмнение Юлиан Дракслер е футболист, който пасва на Байерн, но ние не искаме да се разделяме с наличните футболисти. Още сега ме боли коремът като си помисля какво ще стане, когато всички наши играчи са здрави и са готови за игра", добави Ули.