Защитникът на Байерн Мюнхен Никлас Зюле е на мнение, че футболистите не трябва да мислят за трансферните суми, които се плащат за тях. Самият той излезе 20 милиона евро на баварския колос, който го взе от Хофенхайм още през зимата, но го остави да доиграе кампанията в редиците на бившия му клуб.

"Малко е трудно, когато кажеш на 21-годишен футболист, че е взет евтино за сумата от 20 милиона евро. Но такива са реалностите. А и като играч не трябва да се занимаваш с пари, без значение дали става дума за трансферна сума или заплата", каза Зюле пред списание "Кикер".

"Аз не съм мислил по въпроса колко съм струвал, или колко пари печеля. Това само те блокира. Никой не трябва да го прави, когато си професионален футболист. Когато бяхме деца играехме без пари и въпреки това обичахме футбола."

"Нивото на тренировките в Байерн е невероятно високо. Когато всеки път излизаш срещу Франк Рибери и Ариен Робен, които са сред най-добрите в света, трябва да си пределно концентриран. В противен случай те ще те "изядат". Но усещам, че свиквам с темпото. Това беше причината да дойде тук - искам да ставам по-добър", добави Зюле.