Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес призна, че баварците са изпуснали Осман Дембеле, тъй като са водили преговори с грешния човек.

Още през октомври миналата година списание "Шпорт Билд" разкри, че вече бившият технически директор на Байерн Михаел Решке е изпуснал да вземе французина от Рен.

Вместо да седне на масата с агента на играча Марко Кирдемир, Решке дълго време обсъждал "трансфера" с предишния импресарио на футболиста - Баду Самбаг...

"В казуса с Дембеле трябва да признаем на Дортмунд, че те се свързаха по-рано от нас с правилните хора", деликатно заяви Хьонес, обвинявайки косвено именно Решке за издънката.

Решке, който има статут на трансферно гуру, има съвсем различна версия: "Трима души в Байерн могат точно да обяснят какво се случи. Това са 59-годишният скаут Марко Непе, адвокатът Михаел Герлингер и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге. Непе ни информира, че е открил футболиста. Герлингер водеше преговорите, а аз и Румениге разговаряхме с Рен".

"Ако един от тези три личности отправя обвинения срещу мен, бих се замислил. Ули Хьонес? Не, той изобщо не участваше в казуса с Дембеле. Има една истина - всички ние бяхме наясно, че това момче е "граната". И го искахме в Мюнхен, сторихме всичко по силите си. Но дори и Барселона нямаше шанс тогава, защото той искаше на всяка цена в Борусия Дортмунд", допълни Решке.