Ръководството на Байерн Мюнхен окончателно се е отказало от варианта 30-годишната треньорска сензация на Хофенхайм Юлиан Нагелсман да замени Юп Хайнкес през лятото, пише "Билд".

Според най-тиражния европейски вестник причините са няколко. Като за начало президентът Ули Хьонес и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге едва сега започват офанзивата си с цел да убедят Хайнкес, че трябва да остане и през следващия сезон.

Хьонес разчита на факта, че със 72-годишния наставник са близки приятели отдавна. Освен това играчите искат Дон Юп да ги води поне още един сезон, тъй като се чувстват отлично под негово ръководство.

Ако все пак Хайнкес удържи на думата си и си тръгне, баварците ще се насочат към Томас Тухел, който беше уволнен от Борусия Дортмунд през лятото. Той има предимство заради по-големия си международен опит и впечатляващото представяне с два клуба - Майнц и вестфалци.

Третата причина се крие във възрастта на Юлиан, който е прекалено млад, за да води клуб от нивото на Байерн. На няколко пъти играчите на отбора посочваха именно опита на Хайнкес като една от основните причини той да остане на поста си.

Четвъртата причина е, че Хьонес изпитва уважение към боса на Хофенхайм - милиардера Дитмар Хоп. А последният публично заяви, че не иска да се разделя с треньора. Освен това Ули и Хоп са близки приятели. 

Петата причина е в липсата на контрол на младия Нагелсман, който често се държи прекалено бурно край тъчлинията. В края на октомври миналата година той уцели фен с бутилка и под натиска на общественото мнение призна, че е... тъп! Подобни изяви начело на Байерн биха ускорили уволнението му.

Има и още една причина - самият Нагелсман е упорито свързван в последните седмици с Борусия Дортмунд и предпочита това да е следващата крачка в кариерата му, тъй като няма да му се налага да печели на всяка цена.