Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призна, че Хамес Родригес може да не остане за постоянно в клуба. Както е известно, колумбиецът играе под наем от Реал Мадрид до края на следващия сезон.

"Идеята за неговото привличане беше на Карло Анчелоти и тя се оказа много добра. Хамес заигра много добре, особено под ръководството на Юп Хайнкес", отбеляза Румениге пред клубната телевизия на германския хегемон.

"Родригес стана много важен играч за нас. Технически е доста силен, има прекрасен изстрел и стреля чудесно от преки свободни удари като този в Леверкузен. Ние печелим от неговия стил на игра, защото той еволюира в плеймейкър."

"Той е под наем в Байерн за две години и след това имаме опцията да го закупим срещу 42 милиона евро, ако не бъркам. Да, това са много пари, макар да сме виждали луди числа на пазара. Ще изчакаме и ще видим какво ще стане и какво ще правим. Решението няма да бъде взето тази година, защото има достатъчно време до края на договора за наем", добави Кале.