Треньорът на Фрайбург Кристиан Щрайх изненадващо е сред кандидатите за нов наставник на Байерн Мюнхен от лятото. Интересното е, че слуховете плъзнаха преди днешния мач между двата отбора.

Според треньора на РБ Лайпциг Ралф Хазенхютъл неговият колега е дори топ-кандидат да замени 72-годишния Юп Хайнкес, който почти сигурно се пенсионира окончателно в края на кампанията.

"Щрайх е изключителен треньор, който може всичко. Той е топ-кандидат за Байерн", изненадващо заяви Хазенхютъл. Както е известно, самият той също е сред свързваните с баварците имена.

Високо мнение за Щрайх има и величието Хайнкес: "Изпитвам огромен респект към Кристиан, който работи 23 години във Фрайбург. Всяка година губи най-важния си играч, но всеки сезон сглобява отбор, който да издържа. Това е изключително. Харесва ми как работи с момчетата си, той е страхотен треньор".

Не е ясно обаче дали Щрайх би имал готовност да работи под огромно напрежение в Мюнхен. Той играе през цялата си кариера във Фрайбург, а през 1995 година поема юношите на клуба. През 2007 година е асистент на Робин Дут, а четири сезона по-късно вече е наставник на първия отбор. Той остана верен на любимия си клуб и през 2013 година отказа на Шалке.