Навършващият 35 години идния месец ветеран на Байерн Мюнхен Франк Рибери се бори със зъби и нокти за нов договор. Крилото става свободен агент в края на сезона, а към момента ръководството не дава знак, че ще удължи контракта му.

В събота Рибери изригна с два гола за успеха с 6:0 над Хамбургер, като за първи път от 2013 година насам се разписва повече от веднъж в един мач. Вестник "Тагусцайтунг" отчита, че французинът не е празнувал толкова емоционално свой гол, както го стори при откриването на резултата в осмата минута.

Той не пожела да попадне в прегръдките на своите съотборници, пробяга почти целия терен и прегърна невръстен фен на трибуните. Хлапакът се оказа неговият син Сейф Ал Ислам (б.р. в превод означава Мечът на Исляма), с когото татко Франк отпразнува гол №51000 в историята на Бундеслигата.

"Преди мача говорих със съпругата си и казах, че ще празнувам със сина ни, ако вкарам гол. Играхме добре, мачът ми достави удоволствие. Ситуацията с договора не е лесна за мен и нямам представа какво ще стане. Трябва да чакам. Всеки ден тренирам добре и когато съм на терена давам 100% от себе си", коментира Рибери.