Бившият треньор на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал отново анализира ситуацията в редиците на баварския колос, като той пак коментира президента Ули Хьонес, който го уволни през 2011 година заради колебливи резултати и личен конфликт между двамата.

"Ще бъде напълно разбираемо, ако Юп Хайнкес се откаже през лятото, все пак ще бъде на 73 години. Винаги е добре, когато се откажеш на върха на кариерата си. Той вече го стори веднъж през 2013 година след требъла. И ако се откаже в края на този сезон, Юп ще бъде Бог в Байерн", отсече холандецът пред вестник Bild am Sonntag.

"Юп Хайнкес е истинският лидер на този клуб, а не Хьонес, както си мисли винаги той. Лидерът в един отбор винаги е треньорът. Затова и Байерн ще има проблем в търсенето на новия треньор. Защото успешните треньори не обичат шефовете да им се бъркат в работата. Един Юлиан Нагелсман още не е спечелил нищо и може да приеме такава намеса. Докато Ули Хьонес е в Байерн, аз не бих работил отново там."

"Макар, че няма как да вляза през една врата с Хьонес, не мога да отрека, че той и Карл-Хайнц Румениге вършат фантастична работа и Байерн има голям шанс да спечели Шампионската лига. Манчестър Сити например няма защитници като Матс Хумелс и Джером Боатенг", добави Луис ван Гаал.