Бившият наставник на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал разкри, че не би се върнал на работа в клуба, докато президент е Ули Хьонес. Както е известно, холандецът изведе баварците до дубъл и финал в Шампионската лига през 2010 година, но в следващия сезон последва спад и напрежение с боса.

"Навсякъде съм се връщал - в Барселона, холандския национален отбор, Аякс, АЗ Алкмаар... Но Байерн? Не мога да си го представя. Не бих работил отново там, докато шеф е Ули Хьонес", изригна ван Гаал пред списание "Шпорт Билд".

"Когато поех отбора, Филип Лам играеше ляв бек. Аз съм човекът, който го направи десен бек. Като десен бек той спечели Шампионската лига и световното първенство. Но имаше период, когато се скарах с хьонес, защото той не искаше да сменям позицията на Лам. Историята показа, че аз бях прав."

"Подобно беше и с Томас Мюлер. Херман Герланд ми предложи това талантливо момче и аз започнах да го налагам като титуляр. Винаги, когато Мюлер започваше мачовете, моята съпруга Труус трябваше да слуша коментарите на Хьонес в ложите, че отново съм пуснал грешен състав."

"Докато бях треньор на Байерн исках клубът да върне Матс Хумелс, както и да привлече още двама играчи - Месут Йозил и Уесли Снайдер. Но и тук Хьонес беше на различно мнение от моето. Хьонес имаше специално отношение към някои играчи, но това противоречеше на моите принципи. Отборът е много по-важен, а не отделните играчи."

"Когато Байерн ми продаде Бастиан Швайнщайгер в Манчестър Юнайтед, той се водеше за здрав играч, но физически беше към края си. Но не искам да казвам цялата истина за Ули Хьонес, защото това няма да е добре за него, за Байерн и за мен самия", добави ексцентричният холандец.