Байерн Мюнхен получи сериозен удар в търсенето на нов треньор, защото фаворит №1 за наследник на Юп Хайнкес Томас Тухел е отказал на баварците, гръмна най-тиражният европейски вестник "Билд".

Вестник Süddeutsche Zeitung потвърждава информацията, че бившият наставник на Борусия Дортмунд има желание да работи извън Германия. 

Босовете на Байерн са разбрали за намеренията на Тухел в четвъртък и на следващия ден са инициирали телефонна конференция с участието на спортния директор Хасан Салихамиджич, за да убедят Томас да седне на масата за преговори.

Тухел обаче бил твърд в позицията си, че иска да работи в чужбина. Според двете издания той почти се е разбрал с ръководството на Арсенал. Споменават се също така Челси и ПСЖ.

В Байерн пък са принудени да преминат към трети избор, след като Хайнкес няма желание да води отбора и следващия сезон, а Тухел вече отказа да преговаря. 

Наскоро с баварците беше свързван мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино, но според германската телевизия Sport1 мюнхенци ще се насочат към наставника на Ница Люсиен Фавре, който водеше Борусия Мьонхенгладбах в Бундеслигата. В неговия договор има клауза за откупуване.

Другите варианти са Ралф Хазенхютъл (РБ Лайпциг) и Нико Ковач (Айнтрахт Франкфурт). Юлиан Нагелсман от Хофенхайм окончателно излезе извън сметките заради поредица от гафове и спада във формата на отбора.