Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге скочи на втородивизионния Санкт Паули, който инициира запазване на прословутото правило "50+1"в германския футбол, което не позволява клубовете да попаднат еднолично в ръцете на богати инвеститори.

Любопитното е, че Байерн Мюнхен, който докосва шестата си поредна убедителна титла в Бундеслигата, е един от четирите клуба (по информация на "Билд" заедно с РБ Лайпциг, Хайденхайм и Гройтер Фюрт), гласували против статуквото. Два клуба (Кайзерслаутерн и Хайденхайм) не са имали представители на срещата във Франкфурт, а 18 клуба гласуваха за запазване на правилото.

"Лигата с нейните членове очевидно е разкъсана. Изумен съм как един втородивизионен отбор, който доколкото знам никога не е играл в европейските клубни турнири, заема една не само изтъкната, но и доминираща роля", заяви Кале пред списание "Кикер".

"Преди срещата казах, че всеки клуб трябва сам да реши кой път да извърви - с правилото "50+1" или без него. Планът беше да се проведе основна дискусия, но се получи един емоционален и популистки спектакъл на Ретиг (б.р. изпълнителен директор на Санкт Паули). Това е невероятното на този резултат."

"Като цяло се замислям за развитието на германската футболна лига, липсва ми лидерство. Шефът й Кристиан Зайферт ми се вижда доста разочарован. В момента Байерн е изправен пред шестата си поредна титла и има огромна преднина. Всичко е удобно за нас, но нашата цел не е такава. На срещата във Франкфурт беше отрязан клонът на международната ни конкурентоспособност. И то от един втородивизионен отбор. Не го забравяйте", допълни Румениге.