Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, първи полуфинален сблъсък на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Бернат
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Толисо, Хамес, Рибери, Руди, Робен
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Вагнер
Контузени: Коман, Видал
Назад с подготовката: Нойер
Под въпрос: Алаба, Толисо


Групата на Реал Мадрид за мача:
Вратари: Навас, Касия, Лука
Защитници: Рамос, Варан, Карвахал, Марсело, Вайехо, Тео, Ашраф
Халфове: Кроос, Модрич, Каземиро, Йоренте, Асенсио, Иско, Ковачич, Себайос
Нападатели: Роналдо, Бензема, Бейл, Васкес, Борха
Под въпрос: Начо

 

Можете да гледате мача на живо в интернет ТУК!


Прогноза на Gol.bg:

Действащият европейски клубен шампион и рекордьор по трофеи в надпреварата Реал Мадрид излиза срещу един от най-неудобните си противници в исторически план, а Мюнхен е сред най-омразните места за гостуване за "белия балет".

Поне що се отнася за мачовете от началото на това съперничество, защото напоследък мадридчани се чувстват комфортно на стадион "Алианц Арена", където постигнаха победи с 4:0 и 2:1. В останалите 10 визити на баварска земя "кралете" имат само едно равенство (изковано в самия край след досадна грешка на Оливер Кан) и стряскащите 9 (!) поражения!

До момента най-успешните клубове в Германия и Испания са изиграли цели 24 мача помежду си (рекорд) в КЕШ/Шампионска лига, а показателите са на кантар - по 11 победи и две равенства (два пъти по 1:1). При голова разлика 37:36 в полза на иберийците.

Всичко започва през 1976 година, когато по пътя към трофея Байерн елиминира Реал на полуфиналите с общ резултат 3:1, за да повтори упражнението на същата фаза през 1987 година с общ резултат 4:2.

Мадридчани си връщат на следващата година и изхвърлят баварците на четвъртфиналите с общ резултат 4:3. Интересното е, че в първия мач Байерн дръпва до 48-ата минута с 3:0, но печели само с 3:2.

Следващата им среща е през сезон 1999/2000, когато Байерн бие Реал цели 3 пъти в 4 срещи (две от тях в групите), вкарва общо 10 гола на противника си, но отпада на полуфиналите. Баварската вендета идва още на следващата година, когато момчетата на Отмар Хитцфелд - Генерала печелят и в двата полуфинални мача, преди да покорят Европа напълно заслужено.

През 2002 и 2004 година Реал си връща и елиминира противника си на 1/4-финал и 1/8-финал, но през 2007 година Байерн си отмъщава с футболен блицкриг за секунди. В реванша Рой Макай вкарва най-бързия гол в историята на Шампионската лига, спирайки хронометрите на 10.12 секунди - постижение, което изглежда недостижимо и днес.

Баварците елиминират този противник и през 2012 година след дузпи, дошли след две домакински победи по 2:1. Сладкото отмъщение на "белия балет" идва две години по-късно, когато Реал бие в двата мача и за първи път изобщо печели насред Мюнхен - споменатото горе 4:0.

През миналия сезон мачовете бяха изпъстрени с куп съдийски грешки, но тези в ущърб на Байерн натежаха и на противоречивия арбитър Виктор Касай му излезе име. Дори изпълнителният директор на мюнхенци Карл-Хайнц Румениге се нахвърли вербално срещу съдийската бригада - нещо, което дипломатичният двукратен носител на Златната топка никога не е правил по-рано.

Сега обаче картите са размесени, защото под ръководството на Юп Хайнкес Байерн отново е истинска футболна машина за масово поразяване. Отборът има видим почерк на терена, следва философията на 72-годишната легенда и е готов да води люта битка на терена. Франк Рибери и компания искат да изпратят излизащия в пенсия специалист с нов требъл, както това се случи преди пет години.

Това ще бъде седмата среща на полуфинал между двата колоса, като баварците са продължавали напред четири пъти. Реал обаче спечели последните си пет мача срещу този съперник, вкарвайки цели 13 попадения, при само четири допуснати.

Грандовете са играли 11 пъти един срещу друг на елиминации, като иберийците имат предимство с шест класирания напред. Тяхната звезда Кристиано Роналдо е отбелязал седем попадения в последните си три мача срещу най-успешния германски клуб и общо девет в шест срещи.

Победата на Реал в Мюнхен с 2:1 миналата година сложи край на серия от 16 поредни домакински победи на Байерн насред "Алианц Арена". Интересното е, че предишното поражение също беше от този опонент, с 0:4 през 2014 година.

Байерн има 18 победи и само три поражения в 27 домакински мача с испанци, но е продължавал точно в половината (10) случаи, когато битките са елиминационни. "Белия балет" има шест победи и цели 19 поражения от 32 гостувания в Германия, но пет от последните осем визити бяха спечелени.

Мадридчани се намират в серия от шест поредни победи срещу германски съперници, а на елиминации имат 17 успеха и осем отпадания срещу представители на Бундеслигата. Показателите на треньора на баварците Юп Хайнкес срещу бившия му отбор са пет победи, четири равенства и седем поражения.

В офанзивен план и двата клуба разполагат с невероятна мощ, която може да им спечели големи мачове с индивидуални хрумвания и безспорната налична класа. Очакваме леко домакинско предимство за баварския колос, което би трябвало да се материализира и в крайния резултат.


Резултат: Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 3:2