Байерн Мюнхен изживя дежа вю, след като поведе, но загуби от Реал Мадрид с 1:2 в първи полуфинален сблъсък на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена". Както е известно, точно по този начин се разви и мачът между двата отбора тук през миналия сезон.

Двата колоса изиграха равностойно първо полувреме, в което атаките се редуваха и пред двете врати. Джошуа Кимих откри резултата в 28-ата минута след изненадващ удар отдясно, но малко преди почивката Марсело изравни с шут извън наказателното поле.

Десетина минути след почивката един от най-неубедителните на терена Рафиня направи безумна грешка в центъра на терена и Реал вкара нов гол след бърза контра, завършена майсторски от Марко Асенсио. До края имаше положения и пред двете врати, но удари на Рибери бяха спасени, а красиво попадение на Кристиано беше отменено заради игра с ръка. Реваншът е идния вторник на стадион "Сантяго Бернабеу".


Баварците натиснаха и след броени секунди стигнаха до първата интересна ситуация. Дани Карвахал беше притиснат и загуби топката, след което побутнатият в гръб Роберт Левандовски опита прострелно центриране към Томас Мюлер, но германецът не засече добре. Испанците отвърнаха с акция отляво и центриране в наказателното поле, което обаче не намери своя адресат.

Франк Рибери имаше претенции за игра с ръка в пеналта на гостите при опит за центриране, но реферът Бьорн Кайперс даде знак играта да продължи. Повторенията показаха, че топката се удря в рамото на Карвахал.

Още в осмата минута тактиката на Юп Хайнкес за мача срещна сериозни проблеми, защото едно от двете крила Ариен Робен получи контузия и трябваше да бъде заменен принудително от вътрешния полузащитник Тиаго Алкантара.

Беше изминал четвърт час игра, когато Реал се пусна в атака. Първо Кристиано Роналдо имаше претенции за нарушение пред пеналта на противника, но Кайперс даде знак играта да продължи, а след това шут на Иско беше блокиран. На отсрещната врата точният удар на Рафиня изобщо не затрудни Кейлор Навас.

В средата на първата част Рафиня не успя да изчисти добре в наказателното поле на германския колос и включилия се напред Карвахал стреля от движение, но право в ръцете на Улрайх. В този период от мача Реал беше по-добрият отбор, като пресата на тима затрудняваше сериозно германския първенец. Васкес центрира отдясно и Кристиано засече с главя, но неточно.

В 28-ата минута Байерн откри резултата. Джошуа Кимих получи от Хамес по дясното крило и напредна. Всички очакваха бекът да потърси центриране, но вместо това младият германски национал стреля неочаквано по диагонала и матира Кейлор Навас.

Малко след това обаче Байерн получи нов удар в кадрови план, защото и твърдият титуляр в центъра на защитата Джером Боатенг се контузи и беше заменен принудително от Никлас Зюле. Секунди след това пред Франк Рибери се откри невероятна възможност, но оставащият сам срещу вратаря французинът не си пое добре и подари топката на съперника.

Пет минути преди почивката Матс Хумелс стреля акробатично от въздуха при изпълнение на корнер, но успя да уцели вратата. Последва тупалка на Мюлер отблизо при следващата акция на домакините, но бранител го блокира.

В 44-ата минута превъзходството на Байерн беше неутрализирано с изненадващо попадение. Защитата на германците не изчисти топката и извън наказателното поле Марсело нанесе много точен удар, пращайки кълбото в долния десен ъгъл.

Байерн отговори с няколко акции, като в добавеното време на първата част Мюлер нанесе удар с глава отблизо, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб.

Пет минути след почивката Франк Рибери развинти Каземиро в наказателното поле и пред аутлинията центрира за Томас Мюлер, но той не успя да засече топката пред погледа на защитник, който застана много добре на пътя му. После самият Рибери пробва удар, но той се оказа много неточен.

Вместо да използва инерцията си, Байерн получи втори удар в 57-ата минута. Един от най-слабите на терена Рафиня направи много груба грешка в центъра на терена и това доведе до контра на гостите. Васкес пусна за Марко Асенсио, който  вкара в долния десен ъгъл.

Баварците се опитаха да намерят светкавичен отговор и Рибери нанесе удар отблизо, но Навас успя да реагира добре и да спаси. В 67-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, но Кайперс отново не ги важи, след като не видя нарушение на Рамос срещу Мюлер.

Нов удар на Рибери се оказа неточен, а двайсетина минути преди края на редовното време гол на Кристиано беше отменен заради игра с ръка, дошла преди зрелищното изпълнение с левачката на ибериеца.

Четвърт час преди края на редовното време и Карим Бензема нанесе удар към вратата на баварците, но Улрайх успя да спаси.

В 88-ата минута влезлият на терена Корентен Толисо изведе Роберт Левандовски, но той изигра ситуацията под стандартите си - слабо и неточно.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NJLdoc2SfW0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/76YSdkkYM2Q" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 1:2

1:0 Джошуа Кимих - 28'
1:1 Марсело - 44'
1:2 Марко Асенсио - 57'


Байерн Мюнхен: Улрайх, Хумелс, Боатенг (Зюле - 34'), Кимих, Рафиня, Мартинес (Толисо - 75'), Хамес, Мюлер, Рибери, Робен (Тиаго - 8'), Левандовски

Реал Мадрид: Навас, Рамос, Варан, Карвахал (Бензема - 67'), Марсело, Каземиро (Ковачич - 83'), Модрич, Кроос, Иско (Асенсио - 46'), Кристиано, Васкес