Пресата в Германия пропиля турчина Джунейт Чакър за снощните му отсъждания по време на срещата-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Както е известно, Байерн извъртя 2:2 с Реал на "Бернабеу" и бе близо до чудото, но в крайна сметка "кралете" за трета поредна година ще спорят за трофея.

Германците обаче претендираха за две неотсъдени дузпи, които съдията Джунейт Чакър спокойно можеше да даде, но той с лекота подмина ситуациите.

Първо при резултат 1:1 Марсело отби топката с ръка в собственото си наказателно поле, а малко след началото на второто полувреме Серхио Рамос повали Роберт Левандовски в пеналта, но и тогава не последва дузпа.

“Марсело спира с ръка центрирането на Кимих. Чакър подминава ситуацията. Грешно решение! Не за пръв път застрахователният брокер прави подобни грешки. През 2016 година той зачете нередовен гол на Гризман в 1/2-финала с Атлетико Мадрид”, пише "Билд".

Експертът на изданието Лотар Матеус също коментира въпросната ситуация с играта с ръка на Марсело: “За мен е чиста дузпа! В другото наказателно поле със сигурност щеше да бъде отсъдена”.