Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес е на мнение, че в лагера на баварците не трябва да акцентират върху съдийските грешки на Феликс Цвайер от снощния финал с Айнтрахт Франкфурт.

Както е известно, "орлите" сензационно спечелиха с 3:1, след като на два пъти бяха побутнати от Цвайер в края на мача. Той не маркира игра с ръка на Кевин-Принс Боатенг при втория гол на Анте Ребич и спести очевидна дузпа за Байерн, когато не видя нарушение в здравия ритник, който Боатенг нанесе без топка на Хави Мартинес в наказателното поле.

"Поздравявам Айнтрахт за победата. Ние сбъркахме при изнасянето на топката и те откриха резултата. Нямахме късмет при удара в гредата на Роберт Левандовски. Матс Хумелс също уцели гредата, в нейната вътрешна част. Изпуснахме три много добри положения през първото полувреме", анализира Хайнкес.

"Съперникът показа своята игра и влизаше безкомпромисно в единоборствата. Това е физически здрав, агресивен, бърз противник, който обаче имаше и нужния късмет. И затова трябва да признаем поражението си. В живота на спортиста загубите и победите вървят ръка за ръка. Имаше дузпа в наша полза, но когато си загубил, не трябва да дискутираш за съдията. Трябва да сме критични към играта си. Не играхме така, както искахме."

"Франкфурт искаше на всяка цена да реши финала в своя полза. Загубата ни беше предотвратима. Но когато не успяваш да реализираш положенията си, не трябва да се чудиш защо губиш такъв финал", дапълни Дон Юп, за когото двубоят снощи беше последният мач в кариерата му.