Новият сезон в Бундеслигата започва на 24 август с мач между хегемона Байерн Мюнхен и сензацията от последните две кампании Хофенхайм. Телевизия Sport1 разкрива кои ще бъдат капитаните на всички елитни отбори, правейки кратък коментар за всеки един от тях.

Напълно очаквано лентата в Байерн ще носи най-добрият вратар в света за периода 2013-2016 година Мануел Нойер, който пропусна почти целия минал сезон заради три счупвания на костица на стъпалото. 32-годишният страж е пример за всички останали не само с феноменалните си намеси, но и с миролюбивия си характер.

Хано Беренс е капитан на Нюрнберг. Невероятното при него е, че не пропусна нито една (!) минута през миналия сезон и имаше важна роля за влизането на славния германски тим там, където му е мястото - в Бундеслигата.

Вили Орбан е лидерът на РБ Лайпциг, вицешампион за сезон 2016/17. Ведад Ибишевич пък е най-опасният сред всички капитани в наказателното поле. Нападателят на Херта има 110 гола и 46 асистенции в германския елит.

34-годишният Даниел Байер е талисманът на Аугсбург, какъвто е статутът на Нико Бунгерт в Майнц, или пък на Оливер Финк във Фортуна Дюселдорф. 

Лентата в Щутгарт е носена от Кристиан Гентнер през последните пет години. Изненадващ е капитанът на Волфсбург Игнасио Камачо, който дойде миналата година от Малага, но треньорът Бруно Лабадия го натовари с най-голямата отговорност.

От 2015 година насам капитан на Байер Леверкузен е Ларс Бендер. Ралф Ферман пък е новият "Мануел Нойер", защото ще извежда съотборниците си в Шалке. 

Аржентинецът Давид Абрахам ще бъде капитан на Айнтрахт Франкфурт, а Ларс Щиндъл - на Борусия Мьонхенгладбах. Макс Крузе беше спряган за напускане, но почти сигурно ще дърпа юздите във Вердер Бремен.

Марко Ройс ще бъде новият капитан на Борусия Дортмунд, след като бекът Марсел Шмелцер публично се отказа от отговорността в края на миналия сезон.

Нилс Петерсен още не е обявен официално за капитан на Фрайбург, но е фаворит за лентата. Същото е положението с Кевин Фогт (Хофенхайм) и Пирмин Швеглер (Хановер).