Класическата победа на Байерн Мюнхен в Щутгарт вчера се оказа специална, защото се оказа под №400 на чужд терен в Бундеслигата.

250 е друго число, с които могат да се похвалят от лагера на шампионите. Толкова са мачовете на Франк Рибери в германския елит, откакто подсили отбора през лятото на 2007 година.

От тези двубои французинът е спечелил цели 184, с което не може да се похвали нито един друг футболист. За сравнение Томас Мюлер се нуждаеше от 256 мача, за да постигне толкова победи.

За Роберт Левандовски пък успехът снощи е под №100 в Бундеслигата. Полякът се разписа във втори пореден кръг, но изостава от Адам Шалай (Хофенхайм, 3 гола) в листата на най-добрите стрелци този сезон.

За четвърти пореден сезон Левандовски вкарва и в двата мача на старта в Бундеслигата, което не беше постигано преди това от друг състезател.

За първи път от създаването на Бундеслигата Байерн спечели десетата си поредна победа като гост срещу един и същ съперник, връщайки си на швабите за срамното 1:4 насред Мюнхен в последния кръг на миналия сезон, когато бе изпратен Юп Хайнкес.