Бившият капитан на Байерн Мюнхен Щефан Ефенберг разкритикува кадровата политика на германския шампион, който навлезе в мини-криза от три мача без победа във всички турнири.

"Това може и трябва да доведе до сериозни кадрови промени. Защото в противен случай в близките години някои отбори ще получат шанса да станат шампиони в Бундеслигата", започна Ефенберг пред t-online.de.

"През последните години играчи като Робен, Рибери, Нойер, Боатенг, Левандовски и Хумелс бяха лицата на клуба, който не постигна триумф в Шампионската лига през последните пет години. И сега кривата на представянето по-скоро върви надолу, отколкото нагоре."

"Тези футболисти няма да могат да покажат най-доброто от себе си в следващите 1-2 години. Затова и Байерн трябва да потърси техни алтернативи още през този сезон. Клубът трябва да се запита дали играчи като Зюле, Гнабри и Горецка могат да оправдаят големите очаквания в Мюнхен. Лично аз се съмнявам още към днешна дата."

"В момента Байерн се лишава сам от най-силните си оръжия - Рибери и Робен са изваждани от терена, а Хамес Родригес не е използван често. Настоящата ситуация носи опасност от експлозия."

"Притеснявам се от начина, по който играе Байерн в момента. Отборът е твърде статичен. Лесно е да се защитаваш срещу този отбор, защото или му липсва втора и трета идея, или не може да ги материализира", добави "Тигъра".