Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач посочи причините за срамното поражение с 0:3 от Борусия Мьонхенгладбах, което изхвърли шампионите от Топ 4 на класирането. 

"Казах някои думи на играчите, но те си остават в съблекалнята. Започнахме мача добре, но след това двата гола ни извадиха от ритъм. В момента правим твърде много индивидуални грешки. В спорта е така. Има добри времена, и лоши времена. При лоши времена много бързо можеш да се разколебаеш", анализира Ковач.

"Всеки се опитва, но не можем да покажем какво можем на терена. Трябва да играеш като отбор. Ние не успявахме да държим темпото високо с топка в крака. Съперникът стоеше много стабилно, с наситени средна линия. Опитвахме се да нападаме по крилата, но не успяхме. Не успяхме и през центъра."

"От три изстрела към вратата ни паднаха три гола. Аз поемам отговорността и си поставям задачата да се поправим. Трябва да се подобрим. За съжаление от утре всички изчезват за мачовете на националните отбори. Но пък така някои играчи ще могат да изчистят мислите си."

"Днес допуснахме грешки, които направихме срещу Аугсбург и Херта, а на това ниво в Бундеслигата грешките се наказват. Не използвахме шансовете си и ще трябва да живеем с поражението, а от него боли много."

"Познавам добре механизмите на Бундеслигата и на футбола като цяло. Зная, че времето в Байерн Мюнхен тече по различен начин. Ние вече показахме по-рано през сезона, че можем да играем доста по-добре. И отново ще го покажем. Аз ще дам своя принос за това", каза още Ковач.