Байерн Мюнхен загуби аурата си на непобедим отбор и вече не плаши конкуренцията в Германия, както го правеше в последните шест сезона.

На това мнение са голяма част от противниците на шампионите, особено след стряскащата победа на Борусия Мьонхенгладбах с 3:0 насред стадион "Алианц Арена" в събота.

"Бяхме наясно, че нещата при тях не вървят напоследък. Вижда се, че Байерн не е стабилен и затова искахме да се възползваме от своите положения", заяви треньорът на Гладбах Дитер Хекинг.

Халфът на "жребчетата" Кристоф Крамер, който винаги ще е със статут на световен шампион от Мондиал 2014, добавя: "Байерн вече не е отбор, който да те кара да се страхуваш". Мениджърът на Херта Михаел Преец каза: "Няма я лекотата в играта им". 

"До неотдавна се говореше, че салатиерата вече трябва да бъде изпратена в Мюнхен. Случващото се в момента е добре за лигата", каза мениджърът на Хановер Хорст Хелдт.

Дори днешният шеф в Кьолн Армин Фее смята, че Байерн е загубил аурата си. Той стана известен с това, че през 2014 година се уплаши от баварците и извади двама здрави основни играчи от групата на Айнтрахт Франкфурт преди гостуването в Мюнхен, за да ги пази за следващия мач на "орлите"...

"Вече липсва този огромен страх преди мачовете с Байерн. Вече я няма аурата на баварците, те са несигурни. Това се усеща. Но се надявам, че е добре за Бундеслигата, за да могат нещата да станат по-вълнуващи", казва Фее.

Бившият треньор на Гладбах Андре Шуберт смята, че Байерн вече не може да вкарва обичания стрес в лагера на противника. Дори Мануел Нойер призна, че "това не е Байерн Мюнхен".

Легендата на баварците Лотар Матеус определи настоящия Байерн като "най-слабия, който някога съм гледал". Снарядите по адрес на шампионите валят отвсякъде.