След четири поредни победи във всички турнири Байерн отново стъпи накриво. Равенството 1:1 с Фрайбург в събота беше първа точка за гостите в Мюнхен от пролетта на 1997 година насам.

Един от виновниците за колебливото представяне на баварците поне според статистиката е Мануел Нойер. За мнозина най-добрият вратар в света за периода 2013-2016 не носи вина за издънките през кампанията.

Оказва се обаче, че Ману има стряскащ процент спасявания - 0! При последните 8 точни удара към вратата на Байерн топката винаги е навестявала мрежата зад него. 

Куриозното е, че голяма част от попаденията падат по един и същи начин - бърза атака по крилото, светкавично центриране в наказателното поле и точен удар от движение. Критиците на Байерн смятат, че основната вина носят защитниците пред Нойер, сравнявани на моменти с... тролеи.

Така се случи в събота, както дни по-рано срещу аматьорския Рьодингхаузен за Купата и в деветия кръг срещу Волфсбург... Така се стигна и до момента, в който Байерн няма победа на своя стадион от 4 мача. Нещо, което за последно се случи в края на миналия век.