Вердер Бремен - Байерн Мюнхен, двубой от 13-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Везерщадион", 16.30 часа българско време.

 
Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Ренато, Горецка, Тиаго, Рибери, Робен, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Вагнер
Контузени: Толисо, Хамес


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите гостуват на един от любимите си противници напоследък, печелейки последните 17 мача във всички турнири и 15 в Бундеслигата. От последната победа на Вердер над мюнхенци вече изминаха повече от 10 години.

Двата отбора са играли 104 пъти един срещу за първенство и баварците водят убедително с 53:26 успеха, при голова разлика 208:122. В Бремен двата тима са си разменили по 19 победи, но Вердер търси първа победа над този съперник тук от 2006 година насам.

Голмайсторът на баварския колос Роберт Левандовски обича да играе срещу "бременските музиканти", вкарвайки им 14 гола в 10 мача. Той се разписа на два пъти при успеха с 4:2 в Мюнхен през януари, а освен това мушна два гола на този опонент и при последната им среща тук.

Деветте поредни домакински поражения на Вердер срещу най-успешния германски клуб за първенство са рекорд в Бундеслигата, но през този сезон Байерн не разполага с обичайната от последните сезони аура и не успя да спечели половината от мачовете си до момента.

Трябва да се отбележи, че в последните три кръга (с Фрайбург, Борусия Дортмунд и Фортуна Дюселдорф) момчетата на Нико Ковач неизменно откриваха резултата, но не успяваха да спечелят. В общо четири мача авансът в резултата не се оказа достатъчен за три точки, а това е повече от случите във всеки един от предходните седем сезона.

Вердер играе стабилно на свой терен, като се изключат изненадващите тежки поражения от Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах. Смятаме, че точно сега е дошло времето "бременските музиканти" да сложат край на серията си от загуби срещу баварците.


Резултат: Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 1:1