Бундеслигата е едно от първите първенства в света, което се облегна на системата за видеоповторения VAR и поправя грешките на арбитрите чрез нея.

Скандалите обаче не секнаха, защото се оказа, че дори с използването на няколко повторения се допускат грешки. Неизвестни хора пред екраните дават съвети на съдиите или пък самите арбитри гледат няколко пъти конфликтната ситуация и отсъждат.. грешно.

Такъв беше случаят във финала за купата на Германия между Айнтрахт Франкфурт и Байерн Мюнхен през пролетта, когато арбитърът Феликс Цвайер стана за резил  пред целия свят. 

Той не отсъди очевидна дузпа за мюнхенци в добавеното време, когато Кевин-Принс Боатенг изрита без топка Хави Мартинес в наказателното поле. Макар да изгледа ситуацията на видеоповторение няколко пъти...

Големият абсурд обаче настъпи през април, когато на мача Майнц-Фрайбург реферът Гуидо Винкман върна футболистите на почивката, защото реши да отсъди дузпа..

Вестник "Билд" направи изчисление колко точки щяха да имат отборите в Бундеслигата, ако НЕ се използваше системата VAR. Интересното е, че с по-големи точкови активи щяха да бъдат както лидерът Борусия Дортмунд, така и шампионът Байерн Мюнхен. Баварците обаче щяха да са стопили с една точка аванса на вестфалци.

Шалке и Херта пък щяха да имат с по три пункта повече. Фрайбург е на другия полюс, защото щеше да има четири точки по-малко.