Борусия (Дортмунд) продължава с шеметното си представяне в Бундеслигата, след като постигна победа с 2:1 при визитата си на големия враг Шалке 04 на "Фелтинс Арена".

Това е първа победа на рурците в дома на врага от октомври 2013 година, което прави повече от 5 години. 

Срещата бе от 14-ия кръг на Бундеслигата и след нея отборът на Лусиен Фавре е лидер в класирането с убедителните 36 точки и с цели 9 пред втория в таблицата Байерн (Мюнхен), който не сгреши срещу Нюрнберг. 

Дилейни откри за "жълт-черните" още в 7-ата минута, но домакините изравниха чрез Калиджури от дузпа в 61-ата.

Все пак обаче гостите стигнаха до успеха с гол на сензацията Санчо в 74-ата минута и така спечелиха много важни три точки към своя актив.

Срещата започна по фантастичен начин за гостите и още в 7-ата минута Дилейни засече с глава прекрасно центриране на Ройс от фаул и така даде аванс на тима си в резултата.

Малко след това изглежда Витцел игра с ръка в наказателното поле и реферът трябваше да използва системата VAR, за да се види дали има дузпа, но след нейната намеса в крайна сметка такава не бе отсъдена, което породи сериозно недоволство у играчите на "кралско-сините".

В 20-ата минута Алкасер направи чудовищен пропуск и от чиста позиция в наказателното поле някак си успя да изкара топката в аут, а до почивката така и нямаше повече попадения и резултатът остана непроменен.

В 60-ата минута Харит от Шалке бе фаулиран в наказателното поле и отново VAR влезе в действие, но този път домакините получиха дузпа и тя бе изпълнена от Калиджури, който успя да възстанови равенството. 

В 74-ата минута Санчо върна аванса на гостите, след като бе изведен от Герейро сам срещу вратаря и от близка дистанция прати топката в далечния ъгъл. 

До самия край нямаше повече голове.

ШАЛКЕ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 1:2
0:1 Дилейни 7
1:1 Калиджури 61 дузпа
1:2 Санчо 74 

ШАЛКЕ: Ферман, Калиджури, Сане, Настасич, Ошипка (76 - Коноплянка), МакКени, Руди, Шьопф, Бенталеб (55 - Сердар), Харит, Бургсталер

БОРУСИЯ: Бюрки, Аканджи, Диало, Хакими, Пишчек, Витцел, Дилейни, Ларсен, Санчо, Ройс, Алкасер (77 - Гьотце)