Байерн Мюнхен срази Айнтрахт Франкфурт с 3:0 като гост в мач от 17-ия кръг на германската Бундеслига, постигайки пета поредна шампионатна победа. 

Над всички беше 35-годишният Франк Рибери, който даде сериозна заявка за нов договор с двете си попадения. Припомняме, че преди няколко дни ветеранът вкара единствения гол в дербито с РБ Лайпциг.

Баварците изиграха мача изключително грамотно и контролираха случващото се на терена. Малко преди края се разписа и Рафиня с красив прехвърлящ удар.

Така непосредствено преди зимната пауза Байерн Мюнхен събра 36 точки и се качи на втора позиция, изоставайки с шест точки от лидера Борусия Дортмунд. Айнтрахт Франкфурт е пети с 27 пункта.


Домакините влязоха по-добре в мача и създаваха бързи атаки по крилата, като в седмата минута след акция отляво Да Коста получи в наказателното поле и шутира, но Мануел Нойер спаси с крак. Малко след това Алер се озова на стрелкова позиция, но този път се намеси Никлас Зюле.

Лука Йович получи следващата добра възможност и от паднала позиция нанесе удар, но топката мина покрай покрай дясната. След това Байерн се втурна напред и имаше три отлични положения, но Кевин Трап се отличи с три спасявания. Той първо отрази тупалката извън наказателното поле на Давид Алаба, а след това спаси последователните удари с глава на Хави Мартинес и Томас Мюлер от непосредствена близост.

Преди да изтече половин час игра на стадион "Комерцбанк-Арена" изключително активният Хави Мартинес надскочи отбраната на съперника, но не се възползва при една от малкото грешки до момента на Трап, пращайки топката над напречната греда.

В 35-ата минута Байерн наказа съперника си чрез дълга топка, при която отбраната на Айнтрахт не изчисти добре. Мюлер чукна за Левандовски, който веднага намери Франк Рибери и французинът вкара във втори пореден кръг.

Томас Мюлер можеше да минимизира сериозно шансовете на "орлите" за нещо в мача към края на първата част, но неговият удар с глава срещна напречната греда.

В началото на второто полувреме Левандовски опропасти много добра атака на своите със слабо спиране, а на отсрещната врата Йович засече неточно с глава. Двайсетина минути преди края той шутира с левачката по диагонала, но в аут.

Рибери сложи точка на спора в 79-ата минута, записвайки една от най-силните седмици в кариерата си. Той игра на двойно с Джошуа Кимих и вкара с помощта на левия страничен стълб. Както е известно, французинът се оказа герой в дербито с РБ Лайпциг през седмицата, когато вкара единствения гол.

В 89-ата минута грохналите домакини инкасираха още едно попадение, което се оказа изключително красиво. Бекът Рафиня очевидно опита да центрира, но топката описа страхотна парабола и прехвърли Трап по диагонала.


Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 0:3

0:1 Франк Рибери - 35'

0:2 Франк Рибери - 79'

0:3 Рафиня - 89'


Айнтрахт Франкфурт: Трап, Фалет, Салседо, Н'Дика, Да Коста, Вилемс, Желсон (Николай Мюлер - 69'), Костич, Гачинович (Де Гузман - 43'), Алер, Йович

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Боатенг, Алаба, Рафиня, Мартинес, Кимих, Тиаго, Рибери (Коман - 90'), Томас Мюлер (Шабани - 90'), Левандовски (Вагнер - 90')