Стражът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер смята, че двубоите с Ливърпул на осминафиналите в Шампионската лига ще бъдат изключително равностойни.

"За мен този сблъсък е 50:50. Ливърпул е много добър отбор, това се видя. Изиграха много силен първи дял на шампионата във Висшата лига и допускат много малко голове, особено у дома. Гледах дербито с Манчестър Сити. Ливърпул е много силен на контраатака, но според мен те нямат голямо желание да играят с нас", заяви Нойер.

Най-добрият вратар на планетата за периода 2013-2016 година коментира и големия конкурент в Бундеслигата Борусия Дортмунд, който има комфортна преднина на върха от шест точки.

"Трудно е да говорим за наши предимства в момента, защото изоставаме от Дортмунд с 6 точки. Имаме опитни футболисти, които са преживели много. Не познаваме толкова добре ролята на преследвач, но мотивацията ни е голяма, гладни сме за успехи и искаме да успеем."

"Все още поддържам връзка с много хора в Гелзенкирхен, където имам доста приятели. Там не им харесва, че Борусия Дортмунд е на върха в Бундеслигата и биха се радвали ако ние ги изпреварим", завърши германският национал.