Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че се радва за бившия си възпитаник в Борусия Дортмунд Марио Гьотце, който постепенно напипва формата си. Специалистът говори също така за разликата между английския и германския футбол, както за битките с Байерн в Шампионската лига.

"Не съм се съмнявал в Марио. Това беше битка и той трябваше да се изправи срещу някои препятствия. Когато вкара в Дортмунд преди няколко седмици (б.р. Гьотце се разписа за 3:2 при драматичната победа с 4:3 над Аугсбург), целият стадион изригна. Това ме зарадва много", заяви Клоп пред "Билд".

"Изобщо не гледах жребия за осминафиналите в Шампионската лига. Очертават се тежки мачове и за двата отбора. Трудния период на Байерн в Бундеслигата вече няма значение. Трябва да очакваме най-силния Байерн."

"Не смятам, че трябва да се правят сравнения между Ливърпул и Борусия Дортмунд, защото ние се борим с Манчестър Сити, Тотнъм и Арсенал, а те - с Байерн. В Дортмунд футболът също е религия, но тук в Ливърпул е още по-интензивно."

"В Германия феновете пеят по време на целия мач, докато тук феновете участват повече в мача. Ако обаче не се случва нищо интересно, феновете могат да станат тихи. Това не е по-добро или по-лошо, а нещо различно", добави Клоп.