Германският хегемон Байерн Мюнхен може да удари на камък със стратегията си да подмлади рязко отбора през следващия сезон, смята бившият капитан на отбора Щефан Ефенберг.

Както е известно, баварците почти сигурно ще се разделят с дуета "Робери" през лятото. Ариен Робен вече обяви, че напуска клуба в края на сезона, а на път да стори същото е и другата клубна легенда Франк Рибери.

От няколко дни с отбора тренира новото попълнение Алфонсо Дейвис, а голяма трансферна цел на мюнхенци е още един 18-годишен талант по крилото - Калъм Хъдсън-Одой от Челси.

"Има опасност, когато привличаш само млади футболисти. Защото целта на Байерн Мюнхен е всяка година да се бори за Шампионската лига. А с много млади футболисти това няма как да се получи", отсече Ефенберг пред германската телевизия Sport1.

"Привличането на скъпи млади футболисти изобщо не говори добре за академията на Байерн Мюнхен. Вратата за младите е затворена. Така се поставя ясен знак, че качеството в академията е ниско за първия отбор", допълни бившият халф.