Легендата на Барселона Шави си пожела да види универсалния футболист на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих в редиците на каталунския колос. Испанецът дори намери германския национал за перфектния свой наследник на стадион "Ноу Камп".

"Спомням си един разговор с Пеп Гуардиола преди години, когато той ми каза, че в Байерн разполага с футболист, който може да играе наистина на всяка една позиция. Попитах го кое е това момче и той ми спомена за някакъв "Кимич". Изобщо не бях чувал това име по-рано, признавам си", сподели Шави пред "Шпорт Билд".

"И от този ден нататък аз следя твоята кариера. Защото Пеп Гуардиола не говори празни приказки, той си има причина. И когато те видях да играеш веднага осъзнах, че можеш да станеш много, много голям футболист. И днес ти вече си такъв. Ти си настоящето и бъдещето на Байерн и Германия. И наистина можеш да играеш на всеки пост", добави Шави в присъствието на Кимих.

"И можеш да станеш перфектният футболист на Барселона. По време на цялата си кариера винаги съм държал очите си отворени, за да видя кой може да пасне на Барса. Кимих е като Лам, за когото също бях на мнение, че можеше да играе успешно в Барса. Но Байерн е на същото високо ниво като Барса и Джошуа може да постигне големи неща там."

"Преди да се срещна с Джошуа смятах, че той иска да бъде защитник. Но той ми сподели, че голямото му желание е друго. Кимих може да играе перфектно като номер шест на терена. Може да прави разликата и може да бъде новият Шави, без съмнение. Той вече е един от най-добрите в света и може да играе на различни постове. Това го отличава от мен, защото аз можех да действам само на един-единствен пост. Много е вариативен", допълни испанецът.