Отказ на Щутгарт да привлече Озан Кабак под наем всъщност е довел до неговото закупуване от швабите, разкрива вестник "Билд" в сензационен материал.

Преди дни списание "Кикер" излезе с интересен материал, че германският колос Байерн Мюнхен е участвал косвено в сделката между Щутгарт и Галатасарай за 18-годишния талант.

Според "Билд" от Байерн са били близо до трансфер, но са се отказали. Причината е, че Щутгарт не е искал да взима Кабак под наем, а да притежава правата му.

В Мюнхен са сметнали, че Озан трябва да натрупа игрови опит на най-високо ниво, преди да пробие в първия отбор на баварците. За най-подходяща дестинация е избран именно Щутгарт.

Швабите обаче не искали да влизат в ролята на академия на германския хегемон и затова са отказали такъв вариант. Това е довело до отказ на Байерн от евентуална сделка и в крайна сметка Щутгарт купи футболиста.

Интересното е, че Кабак може да направи своя дебют в Бундеслигата срещу Байерн в неделя. Той тренира навярно с новите си съотборници и е готов за игра.