Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен, мач от 20-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "БайАрена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Зюле, Алаба, Кимих, Рафиня, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Ренато, Горецка, Коман, Алфонсо, Хамес, Гнабри
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Нойер, Толисо, Робен, Рибери


Прогноза на Gol.bg:

Баварците играят трудно на този стадион, където спечелиха само два пъти в последните си девет гостувания в първенството. Преди успеха с 3:1 в Леверкузен през януари миналата година шампионите не бяха вкарвали на този стадион в продължение на над 360 минути.

От 79 изиграни шампионатни мача като цяло между тези съперници мюнхенци имат 47 победи и 16 поражения, при голова разлика 150:91. На терена на Байер показателите са поизравнени - 16:13 победи за гостите и напълно равна голова разлика 57:57.

Голмайсторът на шампионите Роберт Левандовски набра скорост и излезе втори сред най-добрите стрелци в първенството с 12 гола, но полякът играе трудно срещу този противник, на който е вкарал едва три гола в 14 срещи за първенство. 

Кевин Фоланд безспорно е талисманът на "аспирините" през настоящата кампания, защото тимът спечели и петте мача, в които той се разписа. В останалите 14 срещи Байер взе скромните 12 пункта.

В Леверкузен изглеждат вдъхновени след пристигането на новия треньор Петер Бос, чийто дебют завърши с поражение от Гладбах, но пък в предишния кръг по класически начин навън беше победен намиращия се във форма Волфсбург.

Мачът не идва в най-подходящия момент за домакините, защото Байерн напипа формата си и вече е в поредица от седем поредни победи в Бундеслигата. Момчетата на Нико Ковач не искат да изостанат още повече от лидера Борусия Дортмунд и със сигурност ще се хвърлят здраво в битката.

Леверкузен изпитва сериозни трудности срещу отборите от Топ 6 през този сезон, защото в изиграните общо седем мача срещу тях не е спечелил нито една точка. Смятаме, че ни очаква равностоен мач, който обаче ще бъде спечелен от шампионите.


Резултат: Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:2